Monday, August 3, 2009

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ OMIΛΙΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008

ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Ελληνίδες και Έλληνες,

Βρισκόμαστε για ακόμα μια χρονιά εδώ στην πληγή της ημικατεχόμενης πατρίδας μας, εδώ που δεν τερματίζονται τα σύνορά μας, για να εκφράσουμε και πάλι τον πόνο αλλά και την οργή μας ενάντια στην τουρκική κατοχή, ενάντια στη βία και ενάντια στην αδικία που η ιδιαίτερη πατρίδα μας βιώνει εδώ και 34 χρόνια.

Εμείς, η νέα γενιά, δεν ζήσαμε τις τραγικές ημέρες της εισβολής, βιώνουμε όμως καθημερινά τις συνέπειές της. Η καρδιά μας ματώνει αντικρίζοντας τον γέρο Πενταδάκτυλο να μας γνέφει ικετευτικά και να μας καλεί να στήσουμε και πάλι στη ράχη του τη Γαλανόλευκη. Να εξαφανίσουμε από τις παρυφές του το σύμβολο της κατοχής που τον μολύνει.

Ζούμε την αδικία και δεν βολευόμαστε μ' αυτήν. Αντικρίζουμε τα κατεχόμενα εδάφη μας και δεν μπορούμε να δεχθούμε πως πρέπει να τα παραχωρήσουμε στους εισβολείς! Εμείς, η νέα γενιά δεν βολευόμαστε με τίποτε λιγότερο από την ελευθερία, ούτε μπορούμε να δεχθούμε πως πρέπει να ζήσουμε με λιγότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και δεν μπορούμε να δεχθούμε την πολιτική μας ηγεσία να συζητά απαράδεκτες λύσεις όπως η ομοσπονδία, που οδηγεί το νησί μας στην τουρκοποίηση.

Οι ηγέτες μας ας αφουγκραστούν τους παλμούς της καρδιάς της νέας γενιάς. Εμάς που θα ζήσουμε τις συνέπειες των τραγικών τους λαθών. Ας αφουγκραστούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας που με ένα βροντερό ΟΧΙ στην ομοσπονδία του σχεδίου Ανάν τούς έχει απαγορεύσει να υποθηκεύσουν το μέλλον μας στην Τουρκία. Τους προειδοποιούμε πως δεν θα το επιτρέψουμε.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες

Η Κύπρος είναι ελληνική! Αυτό μαρτυρά η μακραίωνη ιστορία της κι εμείς η νέα γενιά, όπως και ο λαός μας ολόκληρος έτσι την θέλουμε να συνεχίζει την πορεία της. Οι μαθητές της ΕΦΕΝ, εκ γενετής αυτόνομοι θα είμαστε και διά ζωής μαχόμενοι.Η ομοσπονδία δεν έχει θέση σε χώμα ιερό, σε χώμα που ποτίστηκε με αίμα ελληνικό

Φτάνει πια υποχωρήσεις,

AΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, η μόνη λύση.


Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών
Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων
Ιούλιος 2008



*Η παρούσα ομιλία, διαβάστηκε από εκπρόσωπο της Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν στις 20 Ιουλίου, μετά το τέλος της πορείας, η οποία κατέληξε στο οδόφραγμα του Λήδρα - Πάλλας, όπου ακολούθησε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη βάρβαρη τούρκικη εισβολή.

No comments: