Monday, August 3, 2009

ΟΜΙΛΙΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008

ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣΗ ΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

Ελληνίδες κι Έλληνες,

στις 15 Νοεμβρίου του 1983, ο τότε εγκάθετος της Τουρκίας στο νησί μας, κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ανακήρυξε τα κατεχόμενά μας εδάφη ως ανεξάρτητο κράτος. Πραγματοποίησε με την ενέργεια αυτή, έναν από τους πολλούς σχεδιασμούς που ήθελε η Άγκυρα να κατορθώσει στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο της Κύπρου και σιγά σιγά μέσω των μεθοδεύσεών τους, να επιτευχθεί ο κυρίαρχος στόχος τους, δηλ. η δημιουργία νέων τετελεσμένων και εδραίωση του κατοχικού καθεστώτος.

Ως αυτόνομη κίνηση, ανήμερα της μαύρης αυτής επετείου, το λιγότερο που μπορούσαμε να πράξουμε ήταν όπως και εχθές, να διοργανώσουμε αντικατοχική πορεία – διαμαρτυρία έναντι του αποτρόπαιου πιό πάνω γεγονότος, καταδικάζοντας το ψευδοκράτος και τους βάρβαρους χειρισμούς των Τούρκων επί του κυπριακού μας προβλήματος. Ενός προβλήματος εισβολής και παράνομης κατοχής του 37% του εδάφους του τόπου μας. Ενός προβλήματος καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας ως πολίτες και των πανανθρώπινων αξιών και ελευθεριών που πρεσβεύουν οι Ευρωπαικοί και άλλοι ξένοι φορείς στην Κύπρο.

Παρ΄όλα αυτά, νιώθουμε την υποχρέωση να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα, που δυστυχώς πραγματοποιήθηκαν από μερίδα νεαρών ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα στο χώρο του Οδοφράγματος του Λήδρα – Πάλλας και ως κίνηση να επαναλάβουμε όπως και παλαιότερα ότι τέτοιου είδους γεγονότα μας βρίσκουν απόλυτα κάθετους και η Ε.Φ.Ε.Ν ουδεμία σχέση φέρει με τέτοιου είδους αποτρόπαια συμβάντα. Θα θέλαμε να τονίσουμε ταυτόχρονα όμως, ότι ο χειρισμός που έλαβαν ανήλικοι μαθητές όπως και μαθήτριες, από τα όργανα της τάξεως και την παρευρισκόμενη αστυνόμευση ήταν αρκετά άσχημος και καταδικαστέος.

Κλείνοντας,

νιώθουμε την ανάγκη ως νεολαία και αυριανοί πολίτες του τόπου αυτού, να φωνάξουμε για ακόμη μια φορά πως αυτός ο τόπος δε θα τουρκέψει ποτέ, η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική για πάντα. Αντλούμε δύναμη από το μεγαλείο του παρελθόντος και της ένδοξής μας ιστορίας, έτσι ώστε να γινόμαστε καθημερινά όλο και πιό ισχυρότεροι και όπως και οι ηρωομάρτυρες που γέννησε κάποτε το νησί αυτό έτσι κι εμείς να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στον αγνό δρόμο, να κρατάμε τα λάβαρα του αγώνα πάντοτε ψηλά, έχοντας αλώβητο το φρόνημά μας για την προάσπιση και συνέχιση των προπατορικών επιταγών.

Τούτη η γη δεν πουλιέται, δε της γίνονται φίλοι,Τούτη η γη είναι δική μας και τα πάντα για αυτούς είναι ξένα.

ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΚΙ ΟΥΤΕ ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ.
ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ – ΔΙΚΟΙΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.

No comments: