Sunday, August 2, 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Θυμόμαστε κι Αγωνιζόμαστε

20 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

35 χρόνια μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, οι Κύπριοι εξακολουθούμε να θυμόμαστε. Γιατί οι συνέπειες του εγκλήματος αυτού κατά της ανθρωπότητας, παραμένουν. Γιατί έχουμε ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Γιατί έχουμε ακόμη αγνοούμενους. Γιατί έχουμε ακόμη μισή πατρίδα υπό κατοχή.

Γιατί έχουμε χιλιάδες αδικαίωτους νεκρούς. Γιατί έχουμε τις ζωές μας τις κλεμμένες από την Τουρκία, τους συνεργάτες, τα όργανα και τους εποίκους της.

Το Κυπριακό πρόβλημα είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής. Πρωτίστως και πάνω απ' όλα.

Δεν ήταν ποτέ δικοινοτική διαμάχη, όπως η Τουρκία την παρουσιάζει και όπως κάποιοι ανόητοι δικοί μας δυστυχώς υπερθεματίζουν. Δεν είναι το Κυπριακό σύγκρουση εθνικιστών από τις δύο κοινότητες και ούτε ένα ζήτημα γενικά και αόριστα "ξένων επεμβάσεων".

Είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής ενός ανεξάρτητου κράτους από ένα άλλο.

Σήμερα, είναι πολλοί που μας λεν ότι πρέπει να συμβιβαστούμε. Να δώσουμε γη και ύδωρ στον κατακτητή και να συμμορφωθούμε με τις απαιτήσεις του. Να του παρέχουμε νομιμοποίηση του εγκλήματός του και να του μεταβιβάσουμε την κυριότητα των περιουσιών μας. Για να "κλείσει το ζήτημα" λένε, για να "επέλθει συμβιβασμός" λένε, για να "λυθεί το Κυπριακό" λένε.

Ζητούν από τα θύματα να παρέχουν συγχωροχάρτια στον αμετανόητο κατακτητή. Και έχουν και το θράσος να αποκαλούν τα θύματα που αρνούνται να προσυπογράψουν την καταδίκη του Κυπριακού Ελληνισμού ως "Εχθρούς της Λύσης". Ποιους; Εμάς που ονειρευτήκαμε και ονειρευόμαστε την ελευθερία της πατρίδας μας και την επιστροφή στους τόπους μας. Εμάς που καίγεται η καρκιά μας καθημερινά για την κατοχή και που θέλουμε να τερματιστεί.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί (προειδοποιούμε ότι κάποιες σκηνές πιθανόν να ενοχλήσουν). Το ετοίμασε ο χρήστης Bobby Sands για εμάς και τον ευχαριστούμε τα μέγιστα. Δείχνει το Κυπριακό στις πραγματικές του διαστάσεις και πραγματεύεται το ερώτημα κατά πόσον πρέπει να δεχθούμε κλείσιμο του Κυπριακού και να δεχθούμε τις "πραγματικότητες" της εισβολής και τις κατοχής.

http://christofias-watch.blogspot.com/

Όσο κάποιοι επιμένουν, αντί να αγωνίζονται για ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα και λύση με σωστό περιεχόμενο, να προσπαθούν να κλείσουν όπως όπως το Κυπριακό στα μέτρα της Τουρκίας, είναι αυτοί οι "ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ". Και είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της Τουρκίας και των αγγλοαμερικανικών σχεδιασμών.

Αν κάποιος πρέπει να λογοδοτεί και να ντρέπεται, είναι ο κάθε πολιτικός και ο κάθε καιροσκόπος που ξεχνά την κατοχή, αυτός που ρίχνει ευθύνες για τον παραλογισμό που βιώνουμε καθημερινά στα θύματα της κατοχής. Αυτός που είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει στις απαιτήσεις της Τουρκίας, φτάνει να έχει ο ίδιος πολιτικό μέλλον, ασχέτως του αν θα υπάρχει στο μέλλον ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Εμείς, με το μέτωπό μας καθαρό, με τη συνείδησή μας ήσυχη, δίνουμε την υπόσχεση ότι: Θα αγωνιστούμε για να μπορέσουμε (κατά το Γιατρό) "λεύτεροι να ξαναπερπατήσουμε στο λεύτερο Πενταδάκτυλο". Γιατί τα "σύνορά μας είναι στην Κερύνεια". Και γιατί χρωστάμε στα παιδιά μας που ήρθαν και θα έρθουν μια ελεύθερη πατρίδα και όχι μια νέα τουρκοκρατία.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

πηγή:http://christofias-watch.blogspot.com/

No comments: