Monday, August 3, 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΙΜΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΙΜΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – λαμπαδηφορία μνήμης και τιμής για τους πεσόντες ήρωες, Έλληνες αξιωματικούς του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια (31/01/1996) την 1/2/2009 στην Λευκωσία. Στην λαμπαδηφορία, την οποία διοργάνωσε το Πατριωτικό Κίνημα Πρώτη Γραμμή, έλαβαν ξεχωριστό μέρος μέλοι της κίνησής μας.

Κατά την πορεία που διεξήχθη έως το οδρόφραγμα του Λήδρα Πάλλας δόθηκε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων Λευκωσίας το οποίο είχε ως εξής:



Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν. – ΙΜΙΑ 31/1/96
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ


“ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ,

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΧΑΘΕΙ.”

Ελληνίδες & Έλληνες, σε όλους μας είναι γνωστό το τι διεξήχθη τον
Ιανουάριο του ’96 στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Στις 31/1/96 ομάδα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και ένοπλοι καταδρομείς έφτασαν στην Μικρή Ίμια και κατέστειλαν την Ελληνική μας σημαία, μετά από απανωτά επεισόδια. Τότε, ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με υποπλοιάρχους τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκο και αρχικελευστή τον Έκτορα Γιαλόψου στην προσπάθειά του να αναγνωρίσει την ύπαρξη εχθρών στην ελληνική βραχονησίδα και θέλοντας να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος, κατερρίφθη και οι τρεις αξιωματικοί σκοτώθηκαν.

Οι πολιτικοί όπως ήταν σχεδόν αναμενόμενο δεν αντέδρασαν αλλ’ εντούτοις σίγασαν και κρύφτηκαν! Διερωτήθηκαν “να σκοτωθούμε για
μιά βραχονησίδα;”. Επέδειξαν ακόμη μια φορά, περίτρανα, την ανύπαρκτη, άχρωμη και άοσμη πολιτική διπλωματία που ταλανίζει εδώ και καιρό τον κόσμο τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Κύπρο, δείχνοντας ξανά ότι είναι υπέρμαχοι μιας μονόπλευρης φιλίας που έχουν το θράσος να αποκαλούν “ελληνοτουρκική”!

Ξεχωριστό όμως μέρος έχουμε και θέλουμε να έχουμε εμείς. Εμείς, που τιμούμε τον Χριστόδουλο, τον Παναγιώτη και τον Έκτορα. Τρία, από τα χιλιάδες παλικάρια, που έντυσαν με τον χρυσό τους μανδύα τον βωμό όχι της “ελληνοτουρκικής φιλίας” των πολιτικών, αλλά τον βωμό της Ελλάδος μας.Είμαστε βέβαιοι ότι βρίσκονται στο υπέρλαμπρο Πάνθεο των Ηρώων του Ελληνισμού κι αυτοί. Κάπου ανάμεσα στον Λεωνίδα, στον Διάκο, στον Παλληκαρίδη και σε χιλιάδες άλλους ήρωες.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ!

«Η μεγαλωσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα.Με της καρδιάς το
πύρωμα μετριέται και με το αίμα…»


Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών

Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων

No comments: