Sunday, August 2, 2009

Λαέ, ξύπνα!

Μπροστάρηδες του ΑΓΩΝΑ,οι νέοι...

Αγαπητοί συμμαθητές,μας αποχαιρετά ακόμη ένας χρόνος και τα ερωτήματα μου είναι πάμπολλα. Τί έχουμε καταφέρει σαν “ελληνοκυπριακή πλευρά” στις συνομιλίες;Οι πολίτες έχουν ξυπνήσει;Έχουμε καταλάβει ποιούς εξυπηρετεί η στάση μας;

Τα κομματικοποιημένα αρνιά εγέρθηκαν από τον βούρκο που τους οχύρωσαν οι ηγέτες τους; Οι κομματικοποιημένοι συμμαθητές μας ξύπνησαν επιτέλους; Άνοιξαν τα μάτια και κατάλαβαν τις σκοπιμότητες των κομματικών στελεχών, γνωστών και μη; Ανοίξαμε τα μάτια μας; Πού πάμε επιτέλους;

2009, 35 χρόνια ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ κι όμως πολλοί από εμάς, βολεμένοι, ξεχασμένοι, ανιστόρητοι, επαναπαυόμαστε σκεπτόμενοι ότι το παιχνίδι είναι χαμένο, είμαστε λίγοι και δεν μπορούμε καν να σκευτόμαστε πράγματα που δεν φαντάζουν ρεαλιστικά.

Η Κύπρος όμως υποφέρει και θα υποφέρουμε κι εμείς σε λίγο καιρό, όπως οι γονείς και οι παππούδες μας, αν δεν αντιδράσουμε. Ο Ίων Δραγούμης είπε πως ο καθένας πρέπει να φαντάζεται πως η σωτηρία του Έθνους εξαρτάται ΜΟΝΟΝ από αυτόν.

Ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας.Η Ελληνική ιστορία, δε δίδαξε ποτέ άτολμους μαθητές. Οι ήρωες μας και οι άνισες μάχες τους απέναντι στους εχθρούς πρέπει να μας δασκαλέψουν και να πιστέψουμε στις θέσεις και τους στόχους μας. Διότι, κανείς και τίποτα δε μπορεί να μας φιμώσει.

Ελπίζουμε στην ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Κύπρου μας, ως την μόνη ΔΙΚΑΙΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΒΙΩΣΙΜΗ (κι ό,τι άλλη καραμελίτσα μας δώσουν να μασήσουμε) λύσηΠολλοί μαθητές ακόμη κοιμούνται, όμως έχουμε το χρέος να τους ξυπνήσουμε και με το εγερτήριο αυτό, να ξυπνήσουμε και εμείς οι ίδιοι τις ψυχές μας.

Το 1955-59 κανείς δεν πίστεψε στο όνειρο. Ούτε το 1821, ούτε το 1940, ούτε ποτέ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ, ΟΣΟΙ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ, ΟΣΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΝ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Τους έχουμε πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση.

ΛΑΕ, ΞΥΠΝΑ! Μπροστάρηδες του ΑΓΩΝΑ, θα είναι οι μαθητές και οι νέοι.

Όπως δασκαλευτήκαμε από εκείνους… Όπως μας δίδαξε ο Κώστας, ο Πετράκης κι ο Ευαγόρας.

ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΤΤΙΛΑ.

*To παρόν άρθρο, στάλθηκε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και δημοσιεύεται αυτούσιο.

No comments: