Sunday, August 2, 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Κωνσταντίνος Ηλιάκης

Σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια, 23 Μαΐου 2006, έπεσε στο Αιγαίο υπέρ πίστεως και πατρίδος ο σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης. Άλλος ένας Έλληνας έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στο πάνθεον των ηρώων του έθνους.

Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης καταρρίφθηκε σε πολεμική ενέργεια, αντιμετωπίζοντας τουρκικά μαχητικά οπλισμένα, τα οποία εισήλθαν στον εθνικό εναέριο μας χώρο. Κάθε άλλη ερμηνεία, κάθε άλλη πολιτική ή δήθεν διπλωματική ερμηνεία απλά δεν στέκει. Και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι έχουν μία επαφή με αυτό που λέγεται εθνική άμυνα.

Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, ήταν ένας από τους καλύτερους πιλότους της Αεροπορίας μας. Άνθρωποι που υπηρετούσαν μαζί του έχουν να πούν τα καλύτερα. Πάνω από όλα όμως ο Ηλιάκης ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ. Και έπεσε για την Ελλάδα. Μια Ελλάδα που όπου και αν γυρίσεις να κοιτάξεις σε πληγώνει, όπως λέει και ο ποιητής. Σε αυτή την Ελλάδα όμως, με τα ελαττώματα, με τα λάθη, με την κακή λειτουργία θεσμών, σε αυτή την Ελλάδα οφείλουμε όλοι. Την ύπαρξη μας. Ο Σμηναγός Ηλιάκης ξεκίνησε ένα πρωϊνό να κάνει αυτό που είχε εκπαιδευθεί και αυτό το οποίο είχε ως ιδανικό: να περιφρουρήσει τον εναέριο χώρο την πατρίδας. Αυτό που θα έκανε ο οποιοσδήποτε πιλότος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για την δική του πατρίδα. Αυτό το οποίο θα έκαναν και κάνουν και οι τούρκοι για την δική τους πατρίδα.

Η δική μας πατρίδα, η πατρίδα του σμηναγού, τον τίμησε είναι η αλήθεια. Δεν θα εξετάσω αν κάποιοι από τους πολιτικούς κυρίως, δεν κατάλαβαν ούτε και πρόκειται , το τι ακριβώς έγινε. Και δεν κατάλαβαν και δεν ένοιωσαν. Η Αεροπορία μας απεκάλυψε ένα μνημείο στον τόπο της καταρρίψεως του. Η τιμή όμως για τον ήρωα, είναι στις σκέψεις και τις συνειδήσεις όλων αυτών που πιστεύουν στο Έθνος και τις αξίες του. Όλων όσων ξέρουν ότι ο Ηλιάκης έπεσε μαχόμενος, την στιγμή που κάποιοι κάνουν τα πολιτικά τους παιχνίδια και προβαίνουν σε βαρύγδουπες δηλώσεις.

Την στιγμή που η ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών κάνει ότι μπορεί για να βάλει τους τούρκους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Στην Ευρώπη μας, την Ευρώπη των Εθνών και των Πολιτισμών. Σε ευχαριστούμε γενναίε Σμηναγέ.

Καλές να είναι οι πτήσεις σου στον Ουρανό των Ηρώων.

Πηγή:http://elkosmos.gr/

No comments: