Monday, August 3, 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ANTIKATOXIKH 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν.

25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

Πέντε ημέρες μετά την αντικατοχική πορεία και εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Λευκωσία το απόγευμα της μαύρης εκείνης για την Κύπρο μας επετείου. Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η πορεία που διοργάνωσε η Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων (Ε.Φ.Ε.Ν.) μαζί με τον Ενιαίο Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (Π.Ε.Ο.Φ. Θεσ/κης, ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. Αθήνας, Α.Φ.Ε. Παν. Κύπρου και ΦΛΟΓΑ Πάτρας) που είχε ως αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας και τερματισμό το οδόφραγμα του Λήδρα – Πάλλας, όπου εκεί έδωσαν το παρών τους οργανωμένα προσφυγικά σωματεία και άλλοι φορείς. Αρκετός ο κόσμος και ευτυχώς πολλοί οι νεαροί που έδωσαν το παρών τους και δεν βρέθηκαν για ακόμα μια φορά μέσα στις καφετέριες ή στις παραλίες.

Η πορεία περιελάμβανε συνθήματα αντιομοσπονδιακά και άλλα που είχαν να κάνουν με την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της πολυπάθου νήσου μας. Κατά τη διάρκεια της πορείας, μετά τον κυκλικό κόμβο του Παλαιού Νοσοκομείου Λευκωσίας αξίζει να αναφερθεί ότι μαθητές και φοιτητές της πορείας δέχθηκαν πέτρες από Τούρκους που βρίσκονταν πάνω στον προμαχώνα, γεγονός που παραγνωρίστηκε και δεν αναφέρθηκε καν από τα ΜΜΕ, αλλά κυρίως από τα πολιτικά πρόσωπα του τόπου. Όταν προς το τέλος η πορεία κατευθύνθηκε και τερμάτισε στο οδόφραγμα του Λήδρα – Πάλλας ακούστηκε σύνθημα ενάντια στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας από 3-4 μεμονωμένα άτομα. Τα άτομα αυτά, συνελήφθησαν με πρόφαση ότι εξύβρισαν τον πρόεδρο Χριστόφια, θυμίζοντάς μας μια εποχή δικτατορίας, στην οποία ο πολίτης στερείτο το δικαίωμα ελευθερίας έκφρασης του λόγου και της σκέψης. Πόσους θα σύμφερε, άραγε, το γεγονός να ξεσηκωθούν οι νέοι για τα χτυπήματα που δέχθηκαν από τους αστυνομικούς στις 14 Νοεμβρίου φέτος ή για τις τις άδικες συλλήψεις κατά τις φετινές επετειακές παρελάσεις όπου μοίραζαν … φυλλάδια (!!!);

Ακούσαμε πολλά από τα πολιτικά πρόσωπα του τόπου και τα ΜΜΕ. Ακούσαμε για ακραίους, ρατσιστές, με σοβινιστικές και εθνικιστικές φωνές. Πόσοι από όλους αυτούς όμως, έκαναν λόγο για την ειρηνική αντικατοχική πορεία της μαθητιώσας νεολαίας και των φοιτητών το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας; Πόσοι από αυτούς έκαναν λόγο για την ιερή τελετή της άφιξης της ΦΛΟΓΑΣ από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας ή για τον συγκινητικό χαιρετισμό της Ελληνίδας μάνας της Κύπρου, Χαρίτας Μάντολες;

Η αδυναμία του κυπριακού πολιτικού και ενημερωτικού συστήματος κύριοι είναι τρομερά εμφανής. Την πιό γνήσια αντικατοχική και λαική διαδήλωση/εκδήλωση των τελευταίων ετών στο νησί μας, που πραγματοποίησαν άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας, που δεν ξέχασαν, δεν βολεύτηκαν και δεν συμβιβάστηκαν δεν θα την αμαυρώσει κανείς! Γιατί δεν το επιτρέπει κανείς από εμάς!

Γι’ αυτό ας σταματήσουν όλοι αυτοί που κακόβουλα εκημδενίσουν και ισοπεδώνουν τα πάντα κι ας καταλάβουν ότι η νεολαία, σε πείσμα όλων αυτών, ξύπνησε. Το απέδειξε, εξάλλου, περίτρανα, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Κι όλο αυτό, ήταν μόνο η αρχή…

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΝΕΩΝ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

No comments: